Saavutettavuusseloste: salasana.tuni.fi

Saavutettavuusselosteen julkaisupäivämäärä: 2.9.2021
Organisaation nimi: Tampereen korkeakouluyhteisö.
Verkko-osoite/sovelluksen nimi: salasana.tuni.fi
Digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut kolmas osapuoli.
Tämä seloste on laadittu kolmannen osapuolen saavutettavuusarvion perusteella ja sitä täydennetään sitä mukaan kun havaittuja virheitä on korjattu.
Digipalvelu täyttää osittain kriittiset A & AA-vaatimukset.

Palvelussa on sisältöä, joka ei ole saavutettavaa:

Etusivu ja salasanan asetussivut

WCAG2: 4.1.2. Salasanan vaihtosivulla, ruudunlukija ei osaa kertoa kaikissa tapauksissa tarvittavaa informaatiota, koska se on toteutettu väri-indikaattorilla. Tämä esiintyy myös tunnuksen aktivoinnin yhteydessä.

Väriyhdistelmät, istunto -ja kielen vaihtaminen

WCAG2: 1.1.1 Sivuston väriyhdistelmien kontrasti taustan sekä tekstin osalta ei ole riittävä kaikissa tilanteissa.

Sivuston istunto ei ilmoita vanhenemisesta erikseen, eikä siihen voi itse vaikuttaa. Otsikot ovat käytöstä riippuen paikoitellen epäselvät ja sivun kohdistus ei ole aina riittävän selkeä kaikissa tilanteissa.

Kielen vaihtumista ei ole ohjelmallisesti erikseen määritelty, vaan käyttäjän tulee vaihtaa se itse.

Salasanan asettaminen

WCAG2: 4.1.2 Kaikissa tilanteissa ei tule selkeästi esille, että tiettyjen erikoismerkkien käyttäminen ei ole hyväksyttävää salasanaa asetettaessa.

WCAG2: 1.1.1 Painikkeet näkyvät lomakkeilla harmaina ja niiden käyttö on estetty, ennen kuin niitä varten on syötetty asianmukainen sisältö. Tämä ei välttämättä kaikissa tilanteissa tule riittävän selkeästi esille.

Ruudunlukijalla kertakäyttötunnistetta luettaessa sisältö saattaa olla hankalasti hahmotettavissa, sillä osa tiedoista on sivun toisella reunalla ja osa taas toisella.

Palaute ja yhteystiedot

Kehitämme jatkuvasti verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos huomaat saavutettavuuspuutteen, jota ei ole kuvattu yllä olevassa selosteessa, ilmoitathan siitä ensin sivuston ylläpitäjille. Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella verkkosaavutettavuus@tuni.fi. Saavutettavuuspalautteiden käsittelystä vastaa Tampereen korkeakoulujen sivuston ylläpitäjät.

Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
vaihde 0295 016 000